Teater Zeus spiller forestilling, 2 én aktere; Enetime og 90-års fødselsdag

Nu er det nu, at Hvidovre Ungdoms Teaters voksenscene “Zeus” endelig er tilbage efter kulturtørke på grund af Corona. Endelig er vi tilbage! Zeus har haft publikumssucceser som “Midt om natten” og “Koret”. Det seneste års tid har skuespillerne arbejdet hårdt, for at få forestillingen af fransk-rumænske Eugène Ionesco “Enetime” fra 1951 op at stå. Det er en vanvittig forestilling om en studines første møde med byens skøre professor. Som publikum gennemgår man en lektion i regning, sprog og grammatik, der er fuldstændig sindssyg.

Efter pausen står det så på morsomt gensyn med den fulde butler i “90 års fødselsdagen”. Dette er en sketch fra 1920 ernes engelske teatre skrevet af Lauri Wylie. Oprindelige navn er “Dinner for one”. Stykket er blevet udødelig gjort af komikeren Freddie Frinton, som hvert år vises i store dele af Europa nytårsaften. “90 års fødselsdagen” er frit oversat af Peter Thybo Sørensen. De tre skuespillere i de 2 én aktere er Kristina Maria Frejlev Nielsen, Lise Magna Dagnhild Bonde og Camilla Thybo Petersen.

I anledning af, at Hvidovre Ungdoms Teaters voksenscene “Zeus” er tilbage, har instruktør Peter Thybo Sørensen spurgt sine skuespillere om nogle ting vedrørende Hvidovre Ungdoms Teater og forestillingerne. De tre spørgsmål, til de tre skuespillere de har skulle svare på, var:

Hvad er HUT for dig? Fortæl dine ord og tanker om zues’ kommende produktion? Hvad skal publikum glæde sig til?

Hvad er Hut for dig Kristina? Hvidovre Ungdoms Teater er for mig et sted, hvor jeg har et fællesskab med andre. Hvor jeg lærer en masse om teater både på scenen og bag scenen. Hvad det kræver at lave en forestilling. Et sted hvor jeg hygger mig og har det sjovt. 

Fortæl med dine ord og tanker om “Zeus’” kommende produktion? Jeg tænker, at det er to vidt forskellige forestillinger, et absurd stykke, hvor folk får lidt at tænke på. Samt en sjov og hyggelig forestilling, hvor publikum kan slappe af og lade sig underholde. 

Hvad skal publikum glæde sig til? Publikum skal glæde sig til, at se et stykke i fede omgivelser. At opleve et absurd stykke samt en dansk udgave af 90 års fødselsdagen, hvor de bliver underholdt og er garenteret et godt grin. 

Hvad er HUT for dig, Camilla? HUT er mit frirum. Det er dér, hvor jeg kan te mig tosset og få en kreativ outlet. Det er dér, hvor der er plads til, at jeg og de andre kan være trygge i at være os selv, lige som vi hver især er. Det er fedt!

Hvad tænker du om “Zeus’” kommende forestilling, Camilla? Vi har fat i to fyrtårne indenfor komikkens verden. Det føler jeg også forpligter. Det er 2 produkter som mange på forhånd kender rigtig godt, så det har været en fed udfordring at skulle blande både at tilgodese at det jo er klassikere, men at de også får pustet nyt liv og energi i sig af yngre skuespillere med nye idéer. 

Hvad skal publikum glæde sig til? 2 ord. Højtempo klassikere. Selvom de to tekster har en del år på bagen, har vi sat Max smæk på energi, tempo og timing.

Hvad er HUT for dig, Lise? HUT for mig er mange ting. Jeg har været en del af det, både på scenen og bag scenen i over 10 år, så jeg har foreningen godt og grundig under huden. For mig er Hvidovre Ungdoms Teater et bemærkelsesværdigt kulturelt samlingspunkt. Gennem tiden har de forskellige personligheder været som en ekstra familie for mig. Teateret har igennem sine 30 år kunne bryste sig med sin talentfulde og passionerede og engagerede skuespillere, instruktører og frivillige. Teateret har skaber et inspirerende og inkluderende miljø, hvor kreativitet og kunst blomstrer. HUT har gennem tiden formået, at fange publikums opmærksomhed og trække dem ind i en verden af følelser og refleksion. Dette er jeg utrolig stolt af, at være en del af.

Lise, fortæl med dine ord og tanker om “Zeus’” kommende produktion, og hvad publikum skal glæde sig til?  Enetime” er en fængslende teaterforestilling, der trækker publikum ind i en dybdegående og emotionel rejse. Der er blevet lagt vægt på at skabe autentiske og troværdige præstationer, der kan engagere og berøre publikum i dette absurde univers. Peter Thybo har brugt meget tid og plads til skuespillerne, så de fik mulighed for, at udforske deres karakterer og dykke ned i deres indre verden, for at finde dybden og kompleksiteten i deres rolle. Under prøverne og indøvelsen af “Enetime”, opstår der også et stærkt samarbejde og en tæt forbindelse mellem skuespillerne. De støtter hinanden, udfordrer hinanden og skaber en atmosfære af tillid, hvilke for mig er alfa omega i en forestilling som denne. Hver person bidrager med deres unikke færdigheder og perspektiver for at skabe en dynamisk og sammenhængende forestilling. For mig er denne produktion og karakter en af de mest udfordrende, jeg nogensinde har været igennem. Jeg elsker absurd teater, men man skal ikke tage fejl af kompleksiteten af denne genre. Midt i alt tosseriet” ligger en meget dyster og samfundskritisk fortælling som jeg glæder mig til at fortælle.

De to én aktere spiller onsdag den 14. juni kl. 19.30, torsdag den 15. juni kl. 19.30 og fredag den 16. juni kl. 19.30 i kulturhuset Risbjerggaard. Du kan trygt skynde dig, at købe billet til de to vanvittige og morsomme én aktere “Enetime” og “90 års fødselsdagen”! Billetter kan købes på billetsiden: https://www.yourticket.dk/arrangementer/?s5=94

Rigtig god fornøjelse! Hvidovre Ungdoms Teater


40 56 86 56
post@hut-online.dk
Hvidovre Enghavevej 2C
2650 Hvidovre